BAYBURT / MERKEZ - Taht İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Günümüz dünyasının en önemli sorunu Küresel Isınma ve Çevre sorunları. Her gün değişen hava durumları, belirgin olmayan mevsimsel değişimler, canlı tür ve nesillerinde yaşanan sorunlar, artan hastalıklar bizi bu konuyu incelemeye yöneltti. Derslerde işleniyor fakat bunun yeterli olmadığını, gelecek nesillerin daha bilinçli olması gerektiğini düşünerek bu projeye başladık. Bu nedenle öğrencilerimizin; ders harici zamanlarda da bu konuyla ilgilenmelerini, öğrendiklerini aile, yakınları ve diğer öğrencilerle paylaşmaları gerektiğini düşündük. Bu çalışmayla bir nebze de olsa gelecek nesillere daha güzel, daha yaşanılır bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için…

Projemiz bir e twinning projesidir. 9 Türkiye, 1 Arnavutluk, 1 Sırbistan, 1 Romanya, 1 Tunus olmak üzere 14 üyenin katıldığı uluslararası bir projedir. Proje yaş grubumuz 10-16 yaş aralığını kapsamaktadır

Haz

Okulumuz Müdür Yardımıcısı Doruk IŞIK tarafından 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile sınava hazırlık sürecinde en mühim konulardan biri olan "zaman yönetimi" ve sağlıklı bir sınıf ortamının tesisi için "sınıf rutini oluşturma" konuları üzerine fikir taraması ve beyin fırtınası yapılmıştır.

Haz

Okulumuz tüm öğretmen ve öğrencilerinin katılmıyla meyve fidanı dikme çalışması yapılmıştır.Fidanlar toprakla buluşturulmuştur.Gelecek nesillere doğa bilinci ve çevre bilinci aşılanması amaçlanmıştır.

Mrt

Okulumuz Türkçe öğretmeni Meryem DURAK tarafından "Okullarda askıda kitap uygulamasının hayata geçirilmesi" kapsamında çalışmalar yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Zehra KEKİN tarafından İmam Hatip Okullarının vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında okul içi faaliyetler düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Doruk IŞIK tarafından "Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları" konusu üzerine sunum yapılmış ve öğretmenler ile müzakere edilmiştir.